Prodajna mesta


Pogoji poslovanja


1. Uvod
Splošni pogoji spletne trgovine ZooActive.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Spletno trgovino activezoo.si upravlja podjetje RTM d.o.o.; v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini; v nadaljevanju kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine ZooActive, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


2. Naročilo
Po oddaji naročila kupec v roku 24 ur od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov e-mail. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku dveh ur po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov info@zooactive.si ali pokliče na 071 245 033. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (RTM d.o.o.) sklenjena. Ponudnik zatem v dogovorjenem roku pripravi blago in ga odpremi.

Pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna s prošnjo na elektronsko pošto ponudnika info@zooactive.si. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira preko elektronskega naslova info@zooactive.si.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila: Pregled košarice je dostopen ves čas brskanja po spletni strani ZooActive. Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov.


3. Dobavni rok in dostava
Ponudnik izdelek zapakira in odpošlje v največ 2 delovnih dneh od oddaje naročila. Pošiljka ponavadi prispe že en dan po odpošiljanju. Partner za dostavo pošiljk je DPD. Uradni rok dostave, za katerega je zavezan DPD, je 3 delovne dni. V primeru, da paketa kupec ne prejme v 5-ih delovnih dneh, mora to kupec sporočiti preko elektronske pošte info@zooactive.si ali na telefonsko številko 070 105 959.


4. Stroški pošiljanja
Pri naročilih nad 50 EUR je poštnina brezplačna. Pri naročilih v vrednosti manj kot 50 EUR ponudnik v primeru plačila po povzetju stroške pošiljanja naloži kupcu. Pavšalni strošek dostave blaga v tem primeru znaša 4,00 EUR.


5. Cene
Cene izdelkov so v evrih in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja do odprodaje zalog.


6. Plačevanje
Ponudnik omogoča tri vrste varnega plačila:

• Pri plačilu po povzetju ponudnik pošiljko odpošlje priporočeno z odkupno vrednostjo. Plačilo kupnine in stroškov pošiljanja je ob prevzemu pošiljke na prevzemnem mestu ali pri kurirju na kupčevem domu. Plačilo je možno z gotovino ter karticama BA in Mastercard (provizija za plačilo s kartico znaša 1,5%).

• Plačilo je tudi možno na ponudnikov transakcijski račun ob predhodni izdelavi predračuna. Pošiljka je odposlana šele po preveritvi zneska na ponudnikovem transakcijskem računu.

• Tretji način plačila je plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Paypal. Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100 % varnost za kupca.


7. Preklic naročila
Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku dveh ur po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov ali na telefonsko številko 070 105 959. V primeru, da v dogovorjenem roku kupec svojega naročila ne prekliče, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.


8. Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec ima po tem zakonu pravico, da v štirinajstih dneh po prejemu blaga sporoči ponudniku, da odstopa od pogodbe. Razlogov pri tem ni potrebno navesti. Hkrati pa je kupec zavezan, da prejeto blago vrne na ponudnikov naslov nepoškodovano in v nespremenjeni količini (kot pri prejemu blaga) najkasneje v 30-ih dneh po oddaji sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku 14-ih dni po prejemu blaga brez sporočila o odstopu od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupnina in morebitna preostala plačila so s strani ponudnika vrnjeni v celoti najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.


9. Odveza odgovornosti
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta ActiveZoo.si.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.


10. Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik sledi načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@zooactive.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:
• Pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki: posameznik ima pravico do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v zvezi z njim, da se seznani z obdelavo in da preveri njihovo zakonitost;
• Pravica do popravka oz. dopolnitve osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi njegove netočne osebne podatke;
• Pravica do izbrisa osebnih podatkov: posameznik ima pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, v obsegu, kot ga dovoljuje veljavna zakonodaja;
• Pravica do omejitve obdelave: posameznik ima pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo osebnih podatkov, kadar oporeka točnosti osebnih podatkov, kadar je obdelava nezakonita in namesto izbrisa osebnih podatkov zahteva omejitev njihove uporabe, ter v primerih, ko ponudnik njegovih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo njegovih pravnih zahtevkov;
• Pravica do prenosljivosti podatkov: posameznik ima pravico, da prejme svoje osebne podatke, ki jih je posredoval ponudnik v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, ter pravico da te podatke ponudnik posreduje drugemu upravljavcu, kadar je do tehnično izvedljivo.
• Pravica posameznika do ugovora: posameznik ima pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov, kadar se le-ta izvaja zaradi zakonitih interesov ter kadar se ti obdelujejo za namene neposrednega trženja. Kadar posameznik ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, se njegovi osebni podatki ne obdelujejo več
• Pravica do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@activezoo.com.

Seznanjen/na je tudi, da lahko ponudnik za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika ponudnik storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne v primeru, da dokaže, da se ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat.


11. Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
V primeru, da sporazumna rešitev ne bo mogoča, bo spore reševalo pristojno sodišče v Mariboru.Upravljalec spletne strani:


RTM Medica d.o.o.

Viničarska ulica 14
2341 Limbuš

Telefon: +386071245033

Email: info@zooactive.siNa spletni strani zooactive.com uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o piškotkih Sprejemam piškotke